Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23614 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: wikimapia.org

Київрада віддала у постійне користування Службі безпеки України ділянку площею 0,26 га на вулиці Боричів Тік, 4-А у Подільському районі Києва, де планували будувати житло. Про це пишуть Наші гроші.

У травні 2004 року Київрада віддала СБУ в оренду на п’ять років ділянку для будівництва житлового будинку з підземним паркінгом, договір уклали у жовтні того ж року. Після спливу цього терміну у жовтні 2010 року СБУ звернулася до Київради листом з проханням внести зміни до рішення 2004 року в частині заміни слів та цифр «в короткострокову оренду на 5 років» словами «в постійне користування». Київрада внесла відповідні зміни.

Суд визнав незаконним та скасував рішення Київради від 2011 року, визнав недійсним державний акт на право постійного користування земельною ділянкою від 2012 року, виданий СБУ на підставі рішень Київради від 2004 та від 2011 років, визнав припиненим право постійного користування СБУ ділянкою на вулиці Боричів Тік, 4-А.

Позов до суду подала ГО «Серце Подолу», яку створили мешканці будинку по вул. Ігорівська, 2/6, що розташовується на ділянці поруч із запланованою забудовою. Ми писали, що у жовтні минулого року будівельники ламали паркан житлового будинку, поруч із зсувонебезпечною ділянкою, де планувалось будівництво ЖК.

За даними кадастрової карти, ділянка перебуває у державній власності. Цільове призначення: для іншої житлової забудови для будівництва житлового будинку з підземним паркінгом.

На порталі Dom.ria саме ця ділянка була виставлена на продаж в 2017 році за 325 тисяч доларів. На сайті об’ява позначена, як продана.

На початку серпня цього року СБУ отримала містобудівні умови та обмеження на проєктування житлового будинку на вказаній ділянці. За даними МУО, ділянка розташована на зсувонебезпечних територіях, в зоні підтоплення ґрунтовими водами. Також ділянка є частиною пам’ятки ландшафту та історії місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долин Дніпра», знаходиться в межах Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ», архітектурній охоронній зоні, археологічній охоронній зоні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button