Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23578 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізації: MVRDV

Нідерландське бюро MVRDV оприлюднило проєкт реконструкції двох будівель комплексу кіностудії BUFA, розташованого за колишнім аеропортом Темпельгоф у Берліні. Тут планують створити мультифункціональний простір, повідомляє ArchDaily.

Архітектори дотримуватимуться принципу адаптивного використання (adaptive reuse), що передбачає зміну функції будівлі з економним і екологічним втручанням в оригінальний проєкт.

Одну з перших двох будівель кіностудії MVRDV пропонують оновити за допомогою максимально простого рішення — рейкової системи завіс. Сама споруда є пам’яткою архітектури, тож базові характеристики будівлі лишать незмінними.

Завіси забезпечать варіативність використання приміщень — за їх допомогою можна ділити простір або, навпаки, утворювати просторіші зали.

Другу будівлю, сучаснішу, трансформують за допомогою «зеленої обгортки» — дерев’яного каркаса з озелененням, що огортатиме фасад. У корпусі розмістять робочі приміщення і кафе з баром.

Чимало уваги проєкт приділяє реконструкції навколишньої території, яку зроблять дружнішою для довкілля. Так, тут скоротять великі площі твердого покриття. Натомість між плиткою то тут, то там прориватимуться трава, злаки й кущі. Ґрунт з озелененням слугуватиме як природна система водовідведення.

Територія також стане вільною від автомобілів.

Проєкт передбачає знесення двох складів. Метал, який залишиться після демонтажу, використають у створенні павільйону нової вхідної групи.

Генплан забудови передбачає значне розширення функцій простору, від влаштування міських городів до освітніх програм.

Нагадаємо, MVRDV та Orange Architects проєктуватимуть бізнес-комплекс у центрі Києва на вулиці Жилянській.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button