Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23474 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті до кінця опалювального сезону розглядатися не буде. Про це він написав в соціальних мережах.

Він нагадав, що підвищення планувалось через значне зростання цін на енергоносії, що є головною складовою вартості тарифу.

За його словами, міська влада вже компенсувала зі столичного бюджету більше двох мільярдів гривень, які мав компенсувати уряд, але «не виконує умови меморандуму». До цього він додав, що тільки цього року дотація на міський транспорт становить 4,5 мільярди гривень з міського бюджету. Кличко наголосив, що місто поставлено перед вибором, або збільшувати цифри в платіжках за комуналку, або підвищувати плату за проїзд.

«Як менеджер, я говорю про складну економічну ситуацію, в якій опинилося місто – через енергетичну кризу та постійні борги центральної влади перед містом. Але як у мера Києва, у мене позиція наступна і чітка: Питання перегляду тарифів на проїзд у комунальному транспорті до кінця опалювального сезону розглядатися не буде», – написав Кличко.

Організатори Маршу за Київ сьогодні ввечері анонсували акцію протесту під КМДА через подорожчання проїзду у громадському транспорті.

Планувалось встановити нові тарифи із першого січня 2022 року. Разовий квиток у метро, трамваї, тролейбусі й автобусі коштував би 20 гривень, а місячний проїзний майже 3000 гривень. При купівлі 50 поїздок на транспортну картку Kyiv Smart Card ціна кожної становила би 15 гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button