Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Vitaliy Dudin

В разі підняття тарифів у муніципальному транспорті Києві вартість проїзду в маршрутках однозначно дорожчатиме. Однак невідомо наскільки — приватні перевізники заявляють, що їх так само шокувало рішення КМДА підвищити тарифи майже у 2,5 раза.

«Подорожчання транспорту неминуче — все дорожчає: пальне, запчастини, електроенергія. Але те, що місто вирішило підняти вартість проїзду відразу в 2,5 раза, м’яко кажучи, шокувало всіх», — заявив сайту Сьогодні Ігор Житинський, голова Всеукраїнського об’єднання пасажирських перевізників.

Він звертає увагу, що раніше було навпаки: спочатку в Києві дорожчав проїзд у маршрутках, а потім у комунальному транспорті. «В цьому була логіка, оскільки комунальний транспорт дотується від міста та отримує всілякі субвенції з бюджету. А приватні маршрутки міська влада всіляко оминає», — зазначає Житинський.

Однак, на його думку, «міська влада маніпулює цифрами». Він припускає, що зрештою буде заявлено вартість меншу за 20 гривень.

Голова об’єднання перевізників вважає, що комунальна транспортна сфера є дуже непрозорою: «Фактично неможливо пояснити, звідки та як вони формують тарифи».

«Судіть самі, за гроші киян-платників податків купується новий транспорт, ціна якого в кілька разів вища, ніж на ринку, за гроші киян цей транспорт дотується, а тут ще й проїзд для киян буде вище навіть, ніж на приватних маршрутках. Це просто абсурд», — каже Ігор Житинський.

Голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко повідомив, що маршрутники чекатимуть на остаточне рішення КМДА. Питання про підняття вартості проїзду в маршрутках обговорюватимуть ближче до першого січня.

Оголошені 16 листопада нові тарифи багатьох здивували. Крім різкого подорожчання разового квитка — з восьми до 20 гривень — міська адміністрація пропонує невигідні проїзні (2990 за місячний безліміт), а найекономнішою опцією раптово виявилося придбання разових квитків за допомогою «Картки киянина», якої немає у застосунку «Київ Цифровий».

Вже наступного дня міський голова Віталій Кличко несподівано заявив, що підвищення тарифів не розглядатимуть до кінця опалювального сезону.

Читайте також: Як працює Картка киянина і чому всі раптово нею зацікавилися?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button