Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Jakayla Toney / Unsplash

Дельта-варіант коронавірусу SARS-CoV-2 зараз зустрічається у 99,7% випадків COVID-19. Це результати майже 800 тисяч тестів, завантажених у центральну базу Всесвітньої організації охорони здоров’я за останні два місяці, повідомляє Business Insider.

Штам дельта вперше було виявлено в Індії у жовтні 2020 року. Під час весняного піка, коли у країні щодня помирало по 2-3 тисячі людей, світова спільнота занепокоїлася, що у цьому «котлі» коронавірус швидко мутуватиме й нові небезпечніші різновиди поширяться й далі.

Так і сталося. Зараз дельта-варіант циркулює у 166 країнах світу. Він заразніший за попередні варіанти SARS-CoV-2; у хворих спостерігають значно вище вірусне навантаження та вищі ризики тяжкого перебігу. Зокрема, українські лікарі відзначають значно швидше погіршення стану стаціонарних пацієнтів, ніж це було за варіанту альфа.

У Південній Америці значно частіше зустрічаються варіанти гамма, лямбда і мю, однак у масштабах світу частка цих варіантів не перевищує 0,1%, за даними ВООЗ.

Водночас в організації зауважують, що не всі країни мають доступ до обладнання для тестування дельта-варіанту, тож частка інших штамів може бути недооцінена.

Ще у середині жовтня міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявляв, що 95% усіх виявлених випадків заражень коронавірусом у країні припадають на штам дельта.

Тим часом Кабінет міністрів виділив 67,5 мільйона гривень на виявлення дельта-штаму. Планують робити у середньому 150 тисяч досліджень на місяць. Центр громадського здоров’я отримав обладнання для визначення штамів у вересні. Раніше зразки відправляли до лабораторій ВООЗ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button