Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Місце, де буде облаштовано наземний перехід Фото: Костянтин Усов

Київська влада ухвалила створення пішохідного переходу з реконструкцією світлофора біля станції метро Арсенальна, яке планується здійснити в 2021-2022 роках. Про це йдеться у відповідному розпорядженні.

Йдеться про облаштування регульованих наземних переходів на перехресті вулиць Грушевського, Мазепи та Московської. Зараз перейти дорогу в цьому місці можна лише підземним переходом.

Замовником робіт визначено комунальне підприємство «Центр організації дорожнього руху», який має визначити проєктувальника та підрядника для їх виконання.

Фінансування роботи буде проводитись коштом інвестора. Раніше було оголошено тендер на облаштування наземного переходу, але його скасували. За словами керівника Центру організації дорожнього руху Віктора Чернія, була обрана інша процедура реалізації цього проєкту. Зокрема, приватний інвестор профінансує створення наземного переходу на Арсенальній. Реновацією Арсенальної площі, що тривала майже рік, займається компанія A Development.

Провести реконструкцію світлофорів та облаштувати переходи за власний рахунок та безоплатно передати у власність місту запропонувала компанія «Дженерал комерс». Ця компанія належить Василю Хмельницькому, Андрію Іванову та Олексію Баранову, власнику A Development.

Проєкт «Перехід на Арсенальній» переміг у конкурсі Громадського бюджету Києва 2020 року. За останні роки Арсенальну площу ревіталізували та створили на ній простір A-Station. Він включає кілька відреставрованих корпусів заводу «Арсенал» (тепер тут розміщено Kyiv Food Market, Creative States та інші заклади), а також будівлю Військової комендатури, Микільську браму та саму Арсенальну площу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button