Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба ВДНГ

У Львові побудують перший урбан-парк в районі Погулянки на вулиці Вахнянина, 29. Облаштовувати парк розпочнуть наступного року та обіцяють побудувати його за рік, пише видання «Твоє місто».

Наразі з обласного бюджету виділили кошти для виготовлення проєктно-кошторисної документації. За словами керівника управління молоді та спорту ЛОДА Романа Хім’яка, представники платформи вуличних культур Street Culture запропонували створити у Львові урбан-парк. Вартість об’єкту майже 100 мільйонів гривень, з яких 80% фінансування становитиме з державного бюджету і 20% – співфінансування з місцевих бюджетів.

Проте поки необхідна сума не закладена у державний бюджет. Зі слів Хім’яка, очікують на друге читання бюджету, однак мають гарантії, що парк таки облаштують.

За площею урбан-парк охоплюватиме територію приблизно трьох футбольних полів. Тут облаштують зони брейкдансу, боулдерінгу, скелелазіння, скейт-парку. Також будуть локації для найменших відвідувачів, де можна буде кататися на велосипедах та самокатах.

У Києві урбан-парк почав працювати наприкінці серпня. На території парку є скейт-парк, стритфутбольний спот, стритденс & івент-спот, паркур-спот тощо. Парк побудували за три місяці. Розробленням концепції займалася компанія із трансформації міських просторів Big City Lab разом з литовським урбаністом Тадасом Йонаускісом, співавтором концепції розвитку ВДНГ на 40 років.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button