Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23635 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Dan Nelson / Unsplash

Компанія NordPass визначила найпоширеніші паролі у світі та окремо у п’ятдесяти країнах. Є дані щодо топ-200 найпопулярніших паролів в Україні.

Найчастіше українці використовують паролі qwerty, 123456 та 123456789. Імена, назви брендів і музичних груп — так само в топі. Також серед ненадійних паролів — kakashka і krasotka.

Поряд з кожним паролем вказано час, за який його можна зламати. Хоча абсолютна більшість паролів зі списку зламується за 1-2 секунди, є й витривалі варіанти — так, на abrakadabra доведеться витратити чотири місяці.

Загалом у світі найпопулярніший пароль 123456, його можна зламати за одну секунду.

Скриншот з сайту NordPass

NordPass склала й інтерактивну карту країн із найбільшим ризиком витоку даних, порахувавши кількість зламаних паролів на душу населення. Україна належить до регіону з середнім і високим ризиком, але показники не такі високі (1,2 тисячі зламаних паролів на одну особу), якщо порівнювати з іншими країнами Європи та Північної Америки. А найбільше паролів зламують у Росії — майже 20 тисяч на душу населення.

Скриншот з сайту NordPass

Тим часом Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування щодо найпопулярніших месенджерів. 73,6% українців надають перевагу Viber. Далі йдуть Facebook Messenger (42,7%), Telegram (31,6%), Instagram (26,4%) і WhatsApp (25,3%).

Захищенішим месенджером Signal користуються лише 3,8% опитаних.

Таблиця: КМІС

Згідно з дослідженнями, найпопулярніші в українців месенджери не вважаються безпечними. Так, аналіз компанії Molfar виявив, що найбезпечнішими можна вважати Threema, Signal, Wickr і Wire.

Значно менш захищеними є Telegram, Facebook Messenger і Viber, а найнижчі показники — у WhatsApp.

Рейтинг безпеки месенджерів. Інфографіка: Molfar 

Читайте також: «Громадяни у смартфоні»: наскільки безпечна Дія з точки зору експертів?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button