Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: diia.gov.ua

ОЗ запропонувало посилити карантинні обмеження для регіонів у жовтій зоні та скоротити термін дії жовтих ковід-сертифікатів. Про це 24 листопада заявив Віктор Ляшко.

Раніше бізнес міг обирати, як працювати у жовтій зоні: не перевіряти документи про вакцинацію/негативний тест і працювати з обмеженням площі або перевіряти документи та працювати без певних обмежень площі. Згідно зі змінами, нові правила такого не передбачають.

Тепер громадські заклади, заклади культури, ресторани, спортзали тощо можуть працювати, якщо весь персонал вакцинований принаймні однією дозою, має негативний тест чи сертифікат про одужання, також це ж стосується і відвідувачів.

Водночас громадські заклади повинні перевіряти не лише наявність сертифікатів. Так, для перевірки потрібно зчитати QR-код із сертифіката через додаток Дія. Після зчитування на смартфоні висвітиться, чи чинний документ. Без зчитування сертифіката документ вважається ненаданим і неперевіреним.

За неналежну перевірку власника закладу можуть оштрафувати на суму від 34 до 170 тисяч гривень.

Після першого щеплення в застосунку Дія можна отримати жовтий ковід-сертифікат. Наразі він дійсний 120 днів. У МОЗ пропонують скоротити його термін до 30 днів.

На сьогодні першу дозу отримали більш ніж 13 млн українців, а понад 10,22 млн – повністю завершили курс вакцинації.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button