Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23598 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Один архітектор, який збудує лише три будівлі, залишає після себе карбоновий слід як 162 американці впродовж усього їхнього життя. Про це йшлось на кліматичному саміті в Глазго, пише Architects Journal.

Як зазначає Financial Times, викиди домашніх господарств США, особливо заможних, набагато перевищують викиди в інших країнах.

Еньлай Хой, голова відділу інновацій бюро Schmidt Hammer Lassen, пояснює, що «адаптивна трансформація полягає у тому, щоб робити більше з меншими витратами». Він впевнений, що всі, хто працює у будівельній сфері – значно більше відповідальні за ситуацію з парниковими газами, ніж представники інших професій.

Тому, на його думку, адаптація вже наявних будівель під кліматичні зміни та пристосування наявних пропонує більш стійкий підхід, ніж нове будівництво. Такий підхід може стати більш економічним через зростання вартості будівельних матеріалів. Фахівець вважає, що адаптація наявних будівель має бути дешевшою і, отже, більш прибутковою за нове будівництво.

Під час конференції Еньлай Хой нагадав присутнім, що загальна маса всіх об’єктів на планеті, створених людьми, більша, ніж маса живих істот, що її населяють. Тому тепер завдання населення полягає в тому, щоб перепрофілювати штучне середовище на користь клімату.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button