Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Zakaz.ua

Іспанська компанія Glovo готується купити український сервіс доставки продуктів Zakaz.ua, повідомляє AIN.UA.

За даними видання, сума угоди може складати 60-80 мільйонів доларів. Торік виторг Zakaz.ua складав 85 мільйонів доларів, цьогорічний прогноз — 128 мільйонів. Учасники ринку стверджують, що в Україні подібні компанії найчастіше купують за 50% від виторгу.

Джерела видання зазначають, що для Glovo придбання Zakaz.ua — можливість швидко масштабувати бізнес. Зараз іспанська компанія почала відкривати в Україні dark stores, але для цього потрібні сотні нових складів. Значно легше, швидше і вигідніше отримати компанію, яка лідирує в сегменті доставки товарів із супермаркетів.

Один зі співрозмовників видання припускає, що в результаті такої угоди на українському ринку доставки з закладів і магазинів може з’явитися монополіст, якого буде неможливо подолати.

Водночас компанія Zakaz.ua заперечує цю інформацію у коментарі DOU.

«Інформація не відповідає дійсності. Zakaz.ua постійно веде переговори про раунди та залучення інвестицій — це нормальна практика для такого проєкту та цієї індустрії. І ми, відповідно, часто отримуємо подібні запити від медіа. Водночас ми не можемо обговорювати ні умови, ні учасників, ні суми — це, зрозуміло, конфіденційна інформація», — відповіли у компанії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button