Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Устим Федько

На проспекті Правді, 84 зруйновано дві керамічні скульптури, створені 1977 року українським художником Володимиром Федьком. Про це повідомив його син Устим Федько.

Скульптури було розташовано на території школи №3.

У коментарі «Хмарочосу» Устим Федько припустив, що об’єкти заважали адміністрації звести новий паркан. Твори мистецтва потребували реставрації, й, можливо, здалося зручнішим їх знищити.

Син художника зареєстрував заяву в поліцію. За його словами, жодних документів на демонтаж творів мистецтва не було пред’явлено.

Володимир Федько (1940–2006) є автором мозаїк на станції метро «Золоті ворота». Він також виконував образи царів на арках хорів центрального нефа Михайлівського Золотоверхого собору.

Читайте також: З аукціону продали «Електронмаш» — закинутий завод із мозаїками, вітражами та барельєфами (фото)

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button