Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

Міський голова Віталій Кличко знову озвучив розкритиковані експертами й громадськістю тарифи на проїзд у комунальному транспорті, які планують суттєво підвищити «після опалювального сезону».

КМДА оприлюднила нову тарифну сітку 16 листопада. Крім різкого подорожчання разового квитка — з восьми до 20 гривень — пропонують невигідні проїзні (2990 гривень за місячний безліміт, місячні проїзні з обмеженням кількості поїздок). Найекономнішою опцією раптово виявилося придбання разових квитків за допомогою Картки киянина — картки «Ощадбанку», якої немає у застосунку «Київ Цифровий». Маршрутки, як і раніше, виключені з єдиної системи оплати проїзду.

Після цієї новини під стінами КМДА пройшло кілька акцій проти подорожчання проїзду та проти транспортної політики міста. Водночас Кличко запевнив, що питання підвищення тарифів відтермінують на кінець опалювального сезону, а до того часу Київпастранс і Київський метрополітен отримають 500 мільйонів гривень дотацій.

Вчора, другого грудня, Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ», що проїзд у транспорті коштуватиме 12 гривень для власників «Картки киянина», 14 гривень для «жителів Київської області» та 20 гривень «для туристів».

Слід уточнити, що вартість поїздки у 14,20 гривні можлива лише за умови придбання місячного проїзного на 124 поїздки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button