Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/fedorenkoyurii

У Києві на газоні впритул до житлового будинку на вулиці Миропільській, 29, що біля ринку «Юність», звели величезний МАФ.

МАФ почали будувати на прибудинковій території шістнадцятиповерхівки у ніч проти 28 листопада. За дві доби з’явилася споруда розміром приблизно 10 на 50 метрів.

Фото: facebook.com/fedorenkoyurii

«Сьогодні вночі добудували ще на третину аж до дороги. Таке величезне, що повністю в об’єктив не влазить… І наживо виглядає приголомшливо, довжелезний чорний потяг», — пише у фейсбуку місцева жителька Юлія Саченок.

Як повідомили жителі знімальній групі телеканалу Київ, будівельники також зрізали дерева та зруйнували доріжку. Раніше тут росли бузок та обліпиха.

Фото: Julia Sachenok

Депутат Юрій Федоренко заявив, що у Київраді створено робочу групу для вирішення цієї проблеми. Однак п’ятого грудня мешканка Ольга Калініна повідомляє, що забудовник посеред ночі пригнав чотири бетонозмішувачі заливати фундамент.

Фото: Olga Kalinina

Депутат Тарас Криворучко, своєю чергою, зазначає, що земельна ділянка, як з’ясувалося, перебуває у приватній власності з 2004 року, згідно з рішенням Київради.

За даними Федоренка, власник отримав містобудівні умови та обмеження для будівництва 3-4-поверхового торговельного центру та має дозвіл на проведення будівельних робіт. Водночас за його словами, забудовник не розробив і не затвердив проєкт.

Фото: Julia Sachenok

Нагадаємо, у вересні Київблагоустрій демонтував понад 80 торгових точок розташованого неподалік ринку «Юність».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button