Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Пізно ввечері п’ятого грудня в Києві згоріла частина ринку «Оболонь», що біля станції метро «Героїв Дніпра». ДСНС повідомила про те, що пожежа знищила вісім із 30 павільйонів.

Займання, за даними рятувальників, виникло в кількох кіосках, далі вогонь поширився на розташовану поруч двоповерхову будівлю. Жертв та постраждалих немає.

Охоронці розповіли сайту Сьогодні, що ця частина ринку горить уже вдруге. У 2017 році згоріло товару на 500 тисяч гривень.

«Зараз продавці втратили стільки, що кажуть: “Залишається тільки повіситися”», — розповів один з охоронців, які почали гасити полум’я до прибуття пожежників.

За його словами, горіли торговельні точки промтоварами — пластиковим посудом, відрами — і павільйон із сухофруктами та горіхами. Також згорів павільйон із ковбасою.

На ринку припускають, що причиною могло стати замикання проводки за сирої погоди.

Водночас у низці ЗМІ з’явилося припущення, що причиною міг бути підпал, мовляв, на цій території планують звести ТРЦ.

Фото: Ігор Сєров. Сьогодні

Земельна ділянка, на якій розташовано ринок, перебуває в оренді 2029 року в ПрАТ «Ринок «Оболонь». Цією компанією володіє фірма «Оболонь Інвест», засновником якої, своєю чергою, є компанія «Ковчег». Остання має право на ТРЦ «Lavina». Об’єднання I Love Obolon, посилаючись на дані Youcontrol, звертає увагу на зв’язок із забудовником Вагіфом Алієвим.

У 2016 році в інтернеті з’явилося оголошення про продаж землі під ринком за 16 мільйонів доларів. Зазначалося, що є можливість зведення торговельно-розважального центру площею 3500 квадратних метрів. До оголошення навіть були прикріплені візуалізації.

Скриншот: iloveobolon.kiev.ua

У вересні цього року Київрада схвалила ДПТ Оболоні, проти якого виступала місцева громада. Детальний план території передбачає, зокрема, реконструкцію ринку «Оболонь». При цьому навколо розвертального трамвайного кільця забудовник пропонує звести ТЦ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button