Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Колаж: Unsplash, BVG

Оператор громадського транспорту Берліна, компанія BVG, почала продавати їстівні квитки, просочені конопляною олією.

Разовий квиток на 24 години коштує 8,80 євро. Він зроблений із їстівного паперу та покроплений «не більш як трьома краплями» конопляної олії.

Таким чином BVG пропонує знизити стрес перед підготовкою до Різдва. «Кажуть, конопляна олія, отримана з насіння канабісу, має заспокійливу дію», — йдеться на сайті.

Водночас олія, якою просочують квитки, — це фактично харчова олія, яка продається і в українських супермаркетах, вона не має у складі психоактивного тетрагідроканабінолу. Тож за «заспокійливу дію» відповідає передусім плацебо-ефект.

Тож «конопляні квитки від стресу» не суперечать німецькому законодавству. Слід зазначити, що коаліція в новому уряді Німеччини анонсувала плани легалізувати марихуану для рекреаційного споживання.

Наразі єдиною країною ЄС, де буде дозволено рекреаційний канабіс, стане Мальта. 14 грудня такий проєкт підтримав парламент країни. Водночас торгівля залишиться незаконною, як і куріння в громадських місцях.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button