Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Eduardo Soares / Unsplash

monobank — банк, який запустили у 2017 році як віртуальний банк без відділень — встановлюватиме власні банкомати у першому кварталі 2022 року. Про це заявив співвласник monobank Олег Гороховський в інтерв’ю НВ.

Банкомати встановлюватимуть насамперед у Києві, оскільки близько 35% клієнтів банку — кияни. Це будуть апарати з функцією cash-in, в них можна буде покласти готівку на картку.

«Така інфраструктура — це не про відділення. Дослідження платіжних систем засвідчили, що чим більша щільність банкоматів, тим вищий рівень кешлес. Коли клієнт розуміє, що він може зняти гроші на кожному розі, він їх не знімає. Ми показуємо, що банкомати monobank є, можна в будь-який момент зняти гроші або внести«, — пояснює Гороховський.

За його словами, банк уже привіз пілотну партію і створює софт для банкоматів.

Видання dev.ua пов’язує це рішення зі зміною ставок банківських комісій на здійснення транзакцій. Якщо клієнт розраховувався карткою monobank у POS-терміналі іншого банку, то цей банк був зобов’язаний поділитися комісією. Така схема дозволяла monobank давати своїм клієнтам великі кешбеки.

Однак наприкінці листопада Нацбанку вдалося домовитися з платіжними системами Visa і Mastercard про зниження ставки інтерчейндж до 1,2%. Раніше вона варіювалася в межах 1,5-2%.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button