Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ан-178-100Р №001

28 грудня державна компанія «Антонов» презентувала новий Ан-178 100Р — перший за роки незалежності військово-транспортний літак, збудований на держзамовлення для ЗСУ.

«Антонов» і Міноборони домовилися про будівництво трьох літаків Ан-178 у грудні 2020 року. Демонстраційний №001 зробили за рік, він призначений для сертифікаційних випробувань. Другий — №007, на фото нижче — доробляють.

Ан-178-100Р №007

Ан-178 було вироблено 2015 року. Проте в «Антонові» запевняють, що 100Р від моделі того зразка лише частково має зовнішній дизайн. «Це вже повністю оновлений літак, з новими системами та зміненою конструкцією для забезпечення функції десантування людей та вантажів», — зазначають у держпідприємстві.

Ан-178-100Р №001

Крім того, 40% деталей першого Ан-178 вироблялися в Росії. У новому літаку, як стверджує «Антонов», всі компоненти російського виробництва було замінено. У створенні літака взяли участь понад 30 українських підприємств, а також іноземні постачальники з країн Європи, США, Канади.

Зокрема, українські виробники розробили систему електронного керування літаком і систему керування механізацією крила.

Водночас видання Defense Express стверджує, посилаючись на документи, що в новій моделі таки було використано деякі деталі, пов’язані з російськими виробниками, а крім того встановлено двигун, знятий з Ан-132D. «Антонов» це заперечує.

Ан-178-100Р №001

Новий Ан-178 призначений для перевезення військових, доставки озброєння та легкої військової техніки та її десантування парашутами, транспортування вантажів. Цим літаком можна евакуювати 40 лежачих поранених. Загалом літак вміщає 100 осіб.

Нагадаємо, флот нової української авіакомпанії Air Ocean складається з пасажирських літаків Ан-148.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button