X

Презентували проєкт забудови тих місць Микільської Слобідки, де КМДА обіцяла створити парк


Забудовник замовив проєкт будівництва трьох висоток на Микільській Слобідці. Замовлення виконала архітектурна компанія AIMM. Житловий комплекс називається SkyWaves.

Архітектор Станіслав Дьомін з Urban design раніше запропонував концепцію реконструкції зони здоров’я і прибережної зони. Її, до речі, останній раз реконструювало КП «Плесо» в 2017 році.

У листопаді забудовник влаштував «фейкові громадські обговорення» забудови трьох ділянок за адресою Микільсько-Слобідська, 7/9.

Перші дві площею 0,4 та 0,8 гектари перебувають у комунальній власності. Між ними – майже 1,5 гектари у приватній власності. Це та ділянка, яку Київрада планує викупити для облаштування парку. Таке рішення підтримали 85 депутатів. Депутатка додала, що у разі згоди власника земельної ділянки на переговори щодо умов викупу ділянки для суспільних потреб буде визначено викупну ціну, забезпечено проведення експертної грошової оцінки, а також вчинено інші передбачені чинним законодавством дії.

Одна з проблем цієї третьої ділянки в тому, що вона «затиснута» двома іншими й не має самостійного проїзду для будівельної техніки. На обговорення місцевих жителів не пускали.

Торік Київрада включила перші дві ділянки в межі парку «Микільська Слобідка» та передала їх «Київзеленбуду». Зараз забудовник – компанія «Нова Слобідка» – оскаржує в судах втрату права на їх оренду.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Відкрити повну версію сайту