Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

Виробник меблів IKEA піднімає ціни у магазинах світу. У компанії пояснюють, що рішення прийнято внаслідок логістичних затримок та зростання витрат на транспорт і сировину, пише Reuters.

Очікується, що затримки та перебої триватимуть щонайменше у 2022 році.

«IKEA продовжує стикатися зі значними транспортними та сировинними обмеженнями, які збільшують витрати, без очікуваних перерв у доступному для огляду майбутньому… На жаль, зараз, вперше відтоді, як вищі витрати почали впливати на глобальну економіку, ми повинні перекласти частину цих витрат на наших клієнтів», – розповів менеджер з роздрібних операцій Толга Онкю.

Зростання цін становитиме в середньому на 9% на ринках компанії. Водночас на окремих локаціях воно може відрізнятися з огляду на інфляційний тиск.

Раніше в IKEA заявляли, що змушені орендувати більше кораблів, купувати контейнери та перенаправляти товари між складами, аби впоратися з логістичними перебоями.

Раніше Єспер Бродін, гендиректор компанії Ingka Group, яка є холдинговою компанією IKEA, попереджав про можливе зростання цін для споживачів у світі.

IKEA першого лютого минулого року відкрила перший магазин в Україні – у київському Blockbuster Mall.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button