Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: flickr.com

У США присяжні визнали засновницю медичного стартапу Theranos Елізабет Холмс винною у шахрайстві за чотирма звинуваченнями з одинадцяти. Якщо рішення не буде скасоване в апеляції, 37-річній жінці загрожує до 20 років ув’язнення, пише Bloomberg.

Прокуратура Північного округу штату Каліфорнія стверджувала, що Theranos, де Холмс обіймала посаду CEO, просувала неефективну технологію діагностики на основі аналізу крові, вводячи в оману клієнтів та інвесторів.

Колегія присяжних слухала свідчення сторін три місяці. Холмс визнали винною за чотирма з 11 пунктів звинувачення у змові та шахрайстві та виправдали за чотирма пунктами. Присяжні не винесли вердикту за трьома пунктами звинувачення. Водночас її визнали невинною за всіма звинуваченнями, пов’язаними з обманом пацієнтів.

NYT зазначає, що мало хто з керівників технологічних компаній звинувачувався в шахрайстві, ще менша кількість керівників була засуджена за цим звинуваченням.

Інвестори, які вклали в компанію сотні мільйонів доларів, включаючи ексміністра оборони США Джеймса Меттіса, заявили присяжним, що були введені в оману Холмс.

За словами співробітників Theranos, компанія приховувала недоліки її аналізаторів крові, зокрема деякі клієнти отримували неточні результати, що змусило турбуватися про здоров’я.

Адвокати підсудної намагалися переконати присяжних у тому, що Холмс протягом 15 років працювала, щоб здійснити свою мрію, і її не слід карати за це.

Холмс створила стартап у 2003 році, коли їй було 19 років. Ідея Theranos полягала в розробці приладу Edison, що дозволяє робити аналізи лише за однією краплею крові. На піку популярності Theranos оцінювалася в дев’ять мільярдів доларів, а журнал Time у 2015 році включив Холмс до списку 100 найвпливовіших людей світу. Проблеми Theranos почалися після розслідування The Wall Street Journal, у якому йшлось, що Theranos аналізувала кров на сторонньому обладнанні.

Бізнес-партнер і експрезидент Theranos Рамеш Балвані, якому висунуті такі ж звинувачення, як і їй, постане перед судом лише на початку 2022 року. Вони провину свою не визнають.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button