Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Володимир Гуцул

На Сирці в шістнадцятиповерховій недобудові, пов’язаній з аферою Войцеховського, на початку цього опалювального сезону запустили твердопаливну котельню. Житловий комплекс «Кузьмінський-2» опалюють дровами, бо до будівлі не підведено комунікації, повідомляє експерт з ЖКГ Володимир Гуцул.

«Кузьмінський-2» розташовано на вулиці Магістральній, між приватним сектором, залізничними коліями та парками «Сирецький гай» і «Нивки».

Наразі цей ЖК — під арештом, дозвіл на його будівництво анульовано. За словами Гуцула, до будинку не підведено жодних комунікацій — ані газу, ані централізованого водопостачання, ані каналізації. «Воду тут, швидше за все, беруть зі свердловини, а каналізацію… дуже сподіваюсь, що не зливають в річку Сирець, яка проходить упритул до будинку», — зауважує Гуцул. За електрику мешканці платять за промисловими тарифами.

Під постом, однак, низка коментаторів запевняє, що всі комунікації в будинку є, крім газу: «Але газ там і не планувався. А своя котельня — це плюс, а не мінус».

За словами Гуцула, коли будувався «Кузьмінський-2», жителі першої черги розклеїли плакати з закликом не купувати тут квартири. Однак чимало людей таки вклало кошти в будівництво. Зараз забудовник продовжує продавати «комфортне житло за чесною ціною» — квартира площею 24 м2 коштує 672 тисячі гривень.

Раніше було відомо, що дровами так само опалюють інший об’єкт Анатолія Войцеховського — ЖК «Деміївський квартал». Дві 20-поверхівки опалюються двома дров’яними котлами, за тиждень спалюють «фуру лісу». Рахунок за комунальні послуги без опалення становить 2300 гривень на місяць за квартиру в 30 м2.

Читайте також: Як інвестори самотужки добудовують житлові комплекси Войцеховського

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button