Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23419 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У 2023 році італійська компанія Accor запустить залізничний маршрут Orient Express La Dolce Vita, який наслідує легендарний Східний експрес.

Візуалізація: orient-express.com

Східний експрес, що вперше рушив у путь 1883 року, традиційно сполучав Париж і Стамбул, хоча маршрут з часом змінювався. Свого розквіту Східний експрес набув у міжвоєнний час. Це була розкішна подорож для заможних людей, в ресторані подавали устриці й дичину. Агата Крісті присвятила потягу детективний роман «Вбивство у Східному експресі».

Востаннє поїзд із такою назвою курсував у 2007 році між Парижем і Віднем. Утім, зараз існує також приватний поїзд Simplon-Orient-Express, який сполучає Лондон і Венецію, — він настільки вишуканий, що для пасажирів діє дрескод.

Візуалізація: orient-express.com

Італійський Східний експрес — так само про розкіш. Середня вартість ночі в 2000 євро за людину суттєво обмежить цільову аудиторію багатими туристами.

Інтер’єри La Dolce Vita присвячено «солодкому життю» — епосі 1960-х років. Крім того, у складі — сім реставрованих вагонів, що датуються 1920-ми роками, оформлених у стилі ар-деко. Один із них був декорацією екранізації «Вбивства у Східному експресі» Сідні Люмета. Вагони мають власні назви — Блакитний вагон, Північна зірка, Золота стріла тощо.

Інтер’єр одного з вінтажних вагонів. Фото: orient-express.com

Потяг курсуватиме 14 регіонами Італії та трьома міжнародними напрямками, що сполучатимуть Рим і Париж, Рим і Стамбул, Рим і Спліт. Поїздки триватимуть від однієї до трьох діб.

На тлі кліматичної загрози країни Європи відроджують залізничне сполучення, зокрема й нічні поїзди зі спальними місцями.

Читайте також: Топ-20 найкращих нічних поїздів Європи (фото)

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button