Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Олег Тоцький (tov_tob)

Телеграм-канал KIEVMAP опублікував фотографії напівзруйнованих опор Південного мосту в Києві. Київавтодор запевнив сайт Сьогодні, що опора на фото якраз перебуває в ремонті.

З серпня 2021 року на естакаді Південного мосту міняють деформаційні шви та ремонтують опори.

«Опора, яку показали на фото, наразі перебуває в ремонті. Те, що з неї знято захисний шар бетону, ніяк не позначиться на самій конструкції естакади», — пояснюють у Київавтодорі.

Частину опор уже відремонтували, оновивши бетонне антикорозійне покриття. У квітні, коли встановиться тепла погода, планують почати заміну деформаційних швів. Тоді на Південного мосту обмежуватимуть рух транспорту.

Загалом на мосту 46 швів, 28 з яких замінили за останні сім років. Решту 18 мають замінити до кінця цього року.

Південний міст, найвищий міст Києва, почали будувати у 1983 році та ввели в експлуатацію у 1990 році. На ньому — дві колії метро та шість смуг для автомобільного транспорту.

Ділянка над Дніпром складається з двох частин: сталевої лівобережної без опор та залізобетонної правобережної з опорами. Першу капітально ремонтували у 2015-2016 роках.

Південний міст руйнується через трафік, інтенсивність якого в шість разів перевищує закладену в проєкті. Передбачається, що будівництво обхідної дороги допоможе розвантажити міст від фур.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button