Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23503 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

11 січня правоохоронці затримали заступника начальника управління капітальних вкладень КО «Київзеленбуд» під час отримання хабаря в сумі 1,55 мільйона гривень і 4300 доларів, повідомляє Державне бюро розслідувань.

Більш того, слідчі стверджують, що це друга частина хабаря. Першу посадовець отримав у жовтні минулого року — понад 2 мільйони гривень.

Разом із посадовцем Київзеленбуду затримали посередника.

ДБР вважає, що керівництво Київзеленбуду забезпечувало певним фірмам перемогу на тендерах в обмін на частину сум тендеру.

Посаду заступника начальника управління капітальних вкладень обіймає Тарас Бойправ. До 2018 року він був керівником і співзасновником фірми, яка зараз входить у топ-3 підрядників Київзеленбуду.

Після приходу Бойправа до Київзеленбуду ТОВ «Євротехнології Груп» перемогло на 15 тендерах на загальну суму понад 260 мільйонів гривень.

Стосунки Київзеленбуду та «Євротехнології Груп» розслідувала влітку минулого року журналістка DOZORRO Леся Падалка. Вона звернула увагу на тендер на капремонт парку біля затоки Берковщина. Тоді Київзеленбуд розмістив назву генпідрядника на паспорті об’єкту ще до того, як відбувся сам тендер.

Тарас Бойправ вказував «Євротехнології Груп» у декларації за 2018 рік, але в деклараціях за наступні роки цю фірма він уже не згадував.

Водночас адреса і контактний телефон фірми повністю збігаються з контактними даними підприємства, співвласницею якої є матір Бойправа.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button