Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Архівне фото

11 січня суд наклав арешт на 100 % статутного капіталу Першого київського машинобудівного заводу, відомого як завод «Більшовик». Він вважається речовим доказом у кримінальній справі (ч. 2 ст. 364).

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, яке підозрює службових осіб Фонду держмайна у зловживаннях під час продажу «Більшовика». Приватизацію ДБР називає «незаконним відчуженням» — завод нібито продали за заниженою вартістю.

«Експертизою встановлено, що звіт про оцінку майна, який використано для визначення вартості акцій заводу, не відповідає вимогам законодавства», — заявляють у ДБР.

Завод біля Шулявської розв’язки продали з аукціону 27 жовтня 2021 року менш як за 1,4 мільярда гривень. Стартова ціна становила 1,34 мільярда гривень. Покупець — консорціум інвесторів, серед яких власник компанії «A Development» Олексій Баранов.

Антимонопольний комітет не дозволив переможцю купити акції «Більшовика» й почав перевірку щодо можливої змови учасників аукціону.

Однак сьомого грудня Фонд держмайна заявив, що до держбюджету вже надійшли гроші.

Читайте також: 35 гектарів під житло та офіси на Шулявці. Як хочуть приватизувати «Більшовик»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button