Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23633 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ben Kolde / Unsplash

Цієї ночі низка українських урядових сайтів зазнала хакерської атаки. Станом на ранок не працювали сайт Кабінету міністрів, Міністерства закордонних справ, Міносвіти, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Міністерства у справах ветеранів, ДСНС, Держказначейства, а також сайт застосунку Дія.

На відміну від сайту мобільний застосунок Дія працює.

На деяких із цих сайтів з’явилося повідомлення українською, російською та польською мовами:

«Українець! Всі ваші особисті дані були завантажені в загальну мережу. Всі дані на комп’ютері знищуються, відновити їх неможливо. Вся інформація про вас стала публічною, бійтеся і чекайте гіршого. Це вам за ваше минуле, сьогодення і майбутнє. За Волинь, за ОУН УПА, за Галичину, за Полісся і за історичні землі».

Міністерство освіти в соцмережах повідомило, що проблемою займаються працює СБУ та кіберполіція.

Служба безпеки запевняє, що витоку даних не відбулося.

«На головній сторінці сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру. При цьому контент сайтів не було змінено, а витоку персональних даних, за наявною інформацією, — не відбулося», — цитує СБУ BBC.

У СБУ додали, що роботу інших урядових сайтів тимчасово призупинили, щоби не допустити атаку на інші ресурси, а також, щоби локалізувати технічну проблему.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button