Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Анна Бондар

Протиаварійний ремонт Гостинного двору на Подолі проведуть за 33,20 мільйона гривень. Національний заповідник «Софія Київська» 30 грудня уклав відповідну угоду з ТОВ «Інжинірингова компанія Планета Буд», повідомляють «Наші гроші».

Планується до весни 2022 року виконати першочергові протиаварійні роботи на будівлі. Зокрема, виконають підготовчі та демонтажні роботи, влаштують покрівлю, покриття і парапет по периметру, розчистять внутрішнє подвір’я, вкриють плівкою внутрішні фасади, підготують металеві конструкції, влаштують тимчасові опорні риштування, освітлення, системи охоронної сигналізації та відеоспостереження, комплектну трансформаторну підстанцію, огорожу.

Видання зазначає, що у кошторисі мультиформатні відеокамери Hikvision DS-2CE12DF0T-F 2 МП коштують по 3 010 гривень., хоча в інтернет-магазинах їх можна знайти вдвічі дешевше – по 1 529.

Закупівлю провели за переговорною процедурою з огляду на «виникнення особливих економічних обставин з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій». Зокрема, у вересні 2020 року працівники метрополітену виявили кілька руйнувань асфальту і ґрунту, у результаті чого утворилось провалля. Там накопичувалась вода, яка просочувалась у метрополітен. Отже, пише замовник, без ремонту можливе обвалення будівлі і залиття водою метро.

Столична фірма «ІК Планета Буд» належить Сергію Мошенському. Це син та помічник екснардепа Валерія Мошенського, власника столичного будівельного холдингу «Група компаній «Планета». За часів президента Петра Порошенка компанія працювала у Харкові, де отримала підряд на реконструкцію парку ім. Шевченка за 250 мільйонів гривень. За тим контрактом поліція відкрила справу про розтрату бюджетних коштів через завищення кошторису.

А «ІК Планета Буд» у 2021 році уклала дві угоди на реконструкцію ВДНГ. Замовником був Національний комплекс «Експоцентр України», підконтрольний Офісу президента.

Перед Новим роком у Гостиному дворі на Контрактовій площі почалися протиаварійні роботи і станом на 11 січня територію вже розчистили від сміття.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button