Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Анна Бондар

Перед Новим роком у Гостиному дворі на Контрактовій площі почалися протиаварійні роботи і станом на 11 січня територію вже розчистили від сміття. Про це повідомила депутатка Київради Анна Бондар.

Так, протягом десяти днів, за її словами, змонтували систему електропостачання, перенесли металоконструкції, влаштували майданчик для складування матеріалів, прибрали сміття та розчистили територію від чагарника.

У майбутньому, після реконструкції, Гостиний двір має стати громадським і культурним простором. Концепція зараз розробляється спільно з жителями Подолу. В будівлі можуть з’явитися театр, галереї, туристичний центр, ресторани тощо.

Нагадаємо, у 2012 році КМДА дозволила девелоперу «реконструювати» Гостиний двір під торговельно-офісний центр. Кияни та активісти виступили з акціями протесту проти перебудови й окупували внутрішній двір.

У 2014-2018 роках суди скасували дозволи на виконання будівельних робіт, було розірвано договір оренди, відновлено охоронний статус пам’ятки та повернуто будівлю державі. У червні цього року Фонд державного майна передав Гостиний двір до сфери управління Міністерства культури. Проти цього виступав міський голова Віталій Кличко, адже місто планувало взяти будівлю на свій баланс.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button