Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Рух ЧЕСНО

На фасадах будинків, на вулицях Києва та в метро з’явилося чимало реклами з зображенням Віталія Кличка та логотипом його партії УДАР. Всі ці постери закликають вакцинуватися від COVID-19, тому вона виглядає як соціальна реклама.

Рух ЧЕСНО марно намагався з’ясувати, хто розмістив цю рекламу й на яких умовах. У КМДА довго барилися з відповіддю й навіть подовжували розгляд до 20 робочих днів. Зрештою заявили, що зображення розмістили за зверненням громадської організації «УДАР Віталія Кличка», бюджетних коштів не витрачали, і що це не є соціальною рекламою.

Та в ГО «УДАР Віталія Кличка» це заперечують. «З нашої ГО ніхто не замовляв, ніякої сплати не було. Це я вам кажу, у нас відкриті рахунки, ніхто нічого від ГО не замовляв, у нас взагалі тільки депутатська діяльність», — заявляє керівниця організації Ірина Дриженко.

У пресслужбі партії УДАР спочатку відповіли, що реклама у метрополітені — соціальна, але, почувши, що КМДА заявляє протилежне, запросили письмовий запит. Також заявляють, що «запит на розміщення сюжетів робила ГО».

В УДАРі також стверджують, що замовляли лише рекламу з написом «Збережи життя. Врятуй країну».

А от щодо реклами «Удар по COVID-19», запевняють, що тут «удар» — це просто таке дієслово, яке могли вжити для «лаконічності й емоційності». «За цих умов, розміщення даного рекламного сюжету могло відбуватися на безоплатній основі», — зазначили в політсилі Кличка.

У 2021 році КМДА за дорученням міського голови розмістила 236 носіїв соціальної реклами. На більшості сюжетів був зображений міський голова Віталій Кличко.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button