Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: КП «Київблагоустрій»

Київблагоустрій повідомляє про демонтаж 13 незаконно встановлених МАФів на Голосіївському проспекті біля станції метро «Деміївська».

На фотографіях на фоні видно напівзруйновану будівлю ХІХ століття — це житловий будинок при колишній броварні Карла Шульца, зведений 1881 року. Її почали зносити у квітні 2020 року й, як видно з фотографій, процес демонтажу призупинився.

Демонтаж будівлі та МАФи перед нею у квітні 2020 року. Фото: Дмитро Перов

2003 року акції ЗАТ «Київський пивзавод №1» викупила донецька компанія «Сармат», а 2007 році передано «Еста-Холдинг», що запланувала тут будівництво ЖК. «Еста-Холдинг» входить до групи SCM Ріната Ахметова.

У пресслужбі SCM заявляли, що з 2019 року ані земельна ділянка, ані будівлі їх не належать: «За особистим рішенням кінцевого бенефіціара SCM Ріната Ахметова майно подароване кримськотатарській громаді для будівництва Київського кримськотатарського культурно-освітнього центру із мечеттю».

Водночас юрист Мапи Реновації Дмитро Перов повідомляв, що поліція відмовилася навіть прийняти заяву про злочин. В особистій розмові правоохоронці повідомили, що «ніхто цим не займатиметься — ви самі чудово розумієте, хто за цим стоїть».

У Мапі Реновації заявляли, що комплекс споруд знаходиться в межах центрального історичного ареалу міста Києва, в охоронній зоні пам’ятки історії «Завод Червоний Гумовик».

Зображення: Мапа Реновації

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button