Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23608 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фрагмент коміксу Inker

Проєкт графічної журналістики Inker створив комікс про школярку з Кривого Рогу, яку на випускному зґвалтував учитель. Українськомовну версію публікує Повага.

Комікс «Сама винна: історія дівчини, у зґвалтування якої ніхто не вірив» засновано на реальних подіях. У ньому розповідається, як поліцейські радили вийти заміж за ґвалтівника, а однокласники почали цькувати.

Кримінальну справу закривали тричі. Востаннє адвокатка постраждалої добилася повторного відкриття через суд.

«Дівчина сумнівається, що їй вистачить терпіння та сил довести справу до суду. Оля ходить до психотерапевта, де намагається впоратися з травмою та зрозуміти, що робити далі», — зазначають автор(к)и.

Фрагмент коміксу Inker

Над коміксом працювали художниця Анна Коваль, журналістка Марія Бліндюк, артдиректор Inker Олександр Дьомін і головний редактор проєкту Самуїл Проскуряков.

Inker розповідає реальні історії, пов’язані з темою прав людини, у форматі коміксів. Так, один із коміксів розповідає про російського тюремника, який вибудував систему тортур, а зараз переховується в Україні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button