Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook/ukrposhtaceo/

«Укрпошта» оголосила тендер на закупівлю 17 тисяч банківських терміналів. Очікується, що вони працюватимуть у найвіддаленіших селах країни, де ще ніколи не було банківських послуг.

За словами гендиректора компанії Ігоря Смілянського, перший термінал для прийому карток з’явився в «Укрпошті» у 2018 році. У грудні 2021 року їх стало вже 7,5 тисяч.

Згідно з даними Prozorro, очікувана вартість по аукціону із закупівлі терміналів – 290 мільйонів гривень з ПДВ.

«І ми дуже сподіваємося, що відповідь на запитання: куди мені подіти ту вашу карту (з ковідною тисячею, пенсією чи зарплатою) у селі більше не стоятиме на порядку денному у нашій країні. І звичайно ж, це будуть карти Укрпошта Банку», – написав Смілянський.

У травні минулого року «Укрпошта» заявила про плани придбати «Альпарі банк». Компанія досягла домовленості щодо купівлі банку за 260 мільйонів гривень. Кабінет міністрів та Міністерство інфраструктури вже погодили угоду.

«Економічна правда» писала, що головна мотивація для виходу «Укрпошти» на банківський ринок – забезпечення більшої кількості українців доступом до фінансових послуг, а особливо жителів сіл. За даними Світового банку, 38% українців досі не мають банківських рахунків. Тобто більш ніж кожен третій у нашій країні перебуває поза фінансовою системою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button