Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Картина АРВМ з Північного циклу

Сьогодні, 31 січня, в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури відкрилася виставка творів Ади Рибачук і Володимира Мельніченка.

Виставку присвячено ювілею Мельніченка, який 25 січня відсвяткував 90 років.

В експозиції представлено живописні твори, створені під час навчання тандему АРВМ (Ади Рибачук та Володимира Мельніченка) в НАОМА з 1951 по 1957 роки.

В НАОМА зазначають, що художниця Тетяна Яблонська спонукала майбутніх монументалістів вирушити у творчі подорожі. Тож у 1954 році Рибачук і Мельніченко поїхали на літню практику до берегів Білого та Баренцевого морів. Спочатку Архангельськ, потім селище Козли і, зрештою, острів Колгуєв. Вони жили серед корінного населення Крайньої Півночі, вивчаючи культуру ненців.

Замальовки, етюди та підготовчі ескізи до дипломів, що створювалися на літній практиці 1954-56 років також увійшли до експозиції.

АРВМ поверталися до Крайньої Півночі й загалом провели там сім років.

Ада Рибачук. з циклу «Люди острова Колгуєв» та «Сім жінок із семи чумів», 1962–1963. Фото: archive-uu.com

Виставку можна подивитися на кафедрі живопису та композиції НАОМА (кабінет 102).

АРВМ відомі також своїми монументальними творами в Києва: мозаїками в інтер’єрах Центрального київського автовокзалу, мозаїчним панно Палацу дітей та юнацтва та басейн перед ним, Стіна пам’яті на Байковій горі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button