Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Марина Овчинникова / Хмарочос 

На території Виставкового центру будівельна техніка зносить павільйон №19. Будівлю пізнього радянського модернізму було збудовано у 1978 році.

«Хмарочос» звернувся за коментарем до ВДНГ.

Фото: Марина Овчинникова / Хмарочос

У цій частині Виставкового центру планують збудувати комплекс будівель президентського університету, який загалом займатиме 16 гектарів.

Водночас концепція розвитку ВДНГ передбачала, що нові кампуси споруджуватимуть між наявними павільйонами.

Павільйон №19 на мапі ВДНГ

Схема розташування президентського університету

Альона Гудкова, засновниця ярмарку «Кураж», який до осені 2021 року базувався у павільйоні №19, повідомила, що ВДНГ не подовжила контракт саме через будівництво президентського університету.

Фото: Марина Овчинникова / Хмарочос

За її словами, директор ВДНГ Євген Мушкін пропонував переїхати до павільйону №1, однак команда «Куража» вже витратила на ремонт у павільйоні №19 шість мільйонів гривень, не рахуючи оренди.

Фото: Марина Овчинникова / Хмарочос

«(Павільйон) міг би стати залом, бібліотекою, атріумом або лекторієм для нового університету, зберігши наш культурний код та історію», — вважає Гудкова.

Фото: facebook.com/alyona.zlobina

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button