Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На сайті британського архітектурного бюро Zaha Hadid Architects з’явилися візуалізації трьох станцій метрополітену в Дніпрі — «Театральна», «Центральна» й «Музейна».

Вхід до вестибюля станції «Театральна»

Дизайн розробив голова бюро Патрік Шумахер. Головною архітекторкою проєкту є Євгенія Позігун — одеситка, яка працює в Zaha Hadid Architects з 2009 року.

Вхід до вестибюля станції «Театральна»

«Сприймайте ці рендери як загальну концепцію, не судіть по них. Всі деталі треба дивитися на кресленнях», — зауважує пресслужба Дніпровського метрополітену.

Міський голова Дніпра Борис Філатов повідомив, що Zaha Hadid Architects презентує ескізи дизайну трьох станцій на Всесвітній виставці.

Вхід до вестибюля станції «Театральна»

Візуалізації подібні до тих, що вже рік тому публікувала дніпровська команда урбаністів Progressive Dnipro.

Вестибюль станції «Центральна»

Метро в Дніпрі будувалося з 1981 по 1995 роки і складається з шести станцій. Це найкоротший підземний маршрут у Європі.

Будівництво відновили у 2017 році. Філатов підписав договір з британським бюро у вересні 2018 року. Після відкриття трьох нових станцій загальна довжина лінії сягне 11 кілометрів. Будівництво кредитують Європейський банк реконструкції та розвитку та Європейський інвестиційний банк.

Станція «Центральна» або «Музейна»

Спершу станції «Театральна», «Центральна» й «Музейна» планували завершити у 2021 році, однак на початок того року було виконано лише 30% всього обсягу робіт. Відкриття нових станцій відтермінували на 2024 рік.

Заха Хадід — британська архітекторка іракського походження, одна з найвідоміших архітекторів світу. Її проєктам властива впізнавана плавна футуристична геометрія. Архітекторка померла у 2016 році. Zaha Hadid Architects продовжує працювати в стилі засновниці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button