Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Умані працює перша в Україні пивоварня, яка використовує сонячну енергію для виробництва напоїв. Про це пише УНІАН.

Сонячні модулі встановили на десяти дахах будівель підприємства. Загалом задіяли 626 сонячних панелей Jinko solar потужністю 525 Вт та 139 панелей на 440 Вт. Всі разом вони мають потужність 408 кВт.

Враховуючи різні матеріали, розташування і кути нахилу дахів, були використані різні види кріплень. Наприклад, одна станція практично поєднала в собі чотири станції різного типу.

За словами СЕО компанії «Уманьпиво» Ігоря Кисіля, встановлення власної сонячної електростанції надало незалежність підприємства від інших постачальників електроенергії. Компанія фактично придбала електроенергію на 25 років наперед за ціною 0,70 грн/кВт, коли зараз тариф електромереж складає 3,91 грн/кВт.

«Уманьпиво» – сімейна пивоварня, заснована у 1878 році. Компанія вирощує сировину на власних полях.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button