Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Олексій Ерінчак

Студенти Києво-Могилянської академії та Київського політехнічного інституту сьогодні зранку вийшли на протест. Вони вимагають відставку очільника Міністерства освіти і науки Сергія Шкарлета.

Мітингу передували вибори президента Могилянки, які Міністерство освіти не визнало через порушення процедури, та оголосить повторний конкурс.

Фото: Roman Lozynskyi

Представників організаторів запросили на перемовини в Кабмін. За їхніми словами, прямої позиції прем’єра щодо відставки Шкарлета вони не отримали. Водночас прем’єр Денис Шмигаль обіцяв розпочати політичні консультації з Верховною радою.

За результатами голосування 27 січня Сергій Квіт, який вже очолював академію у 2007-2014 роках, отримав 52,8% голосів. Це була п’ята спроба обрати президента Могилянки.

Після того, як студенти Могилянки оголосили страйк, відбулася нарада за участю представників керівництва та студентського самоврядування вищу, МОН, керівництва Верховної Ради та народних депутатів. За її результатами Міносвіти скасувало повторний конкурс на обрання президента Могилянки, який мав відбутись в квітні.

У 2020 році під Офісом президента проходив мітинг за відставку Шкарлета. Тоді разом з київськими студентами на протест вийшли студенти в інших містах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button