Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кадр із відео Kalush Orchestra

Kalush Orchestra зняли відео на пісню Stefania, з якою братимуть участь у національному відборі на Євробачення-2022.

Режисував кліп Сергій Чеботаренко, автор фільму «Пульс». На YouTube поки виклали скорочену версію. Повну презентують у фіналі нацвідбору, який пройде 12 лютого. На національному конкурсі визначать представника України на Євробаченні в італійському Турині.

Кадр із відео Kalush Orchestra

Відео знімали у «шайбі» на вулиці Кудряшова, 1А в Києві — модерністській будівлі, яка зараз перебуває під загрозою знищення. Експериментальний критий ринок «Залізничний» був зведений у 1973 році за проєктом Алли Аніщенко.

У Мапі реновації зауважують, що будівля є рідкісним прикладом застосування вантової конструктивної схеми даху.

«Шайба» в 2015 році. Зображення з Google Maps

З заявами проти знесення виступили донька архітекторки, Національна Спілка Архітекторів України, низка депутатів Київради та Верховної Ради, спілка архітекторів Польщі, жителі Солом’янського району тощо. До КМДА передано документацію на присвоєння будівлі охоронного статусу.

2020 рік. Фото: Мапа Реновації

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button