Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ЛУН

Поліція продовжила розслідування за фактом незаконного будівництва житлового комплексу на вулиці Метрологічній. Про це пишуть «Наші гроші».

Йдеться про ЖК Life Story, що будується на ділянці площею 0,4 га, цільове призначення якої – для індивідуального житлового, гаражного і дачного будівництва.

За Генпланом – це сільськогосподарські території. У 2009 році Київрада передала цю ділянку частинами по 0,1 га у приватну власність чотирьом громадянам, перевівши ці ділянки з сільськогосподарської території до території садибної забудови. У чинному містобудівному кадастрі ці зміни не відображаються.

У 2016 році Київрада затвердила Детальний план території в районі вулиць Академіка Заболотного, Академіка Лебедєва та Метрологічної, яким ділянку зробили територією багатоповерхової житлової забудови. ДПТ розробляється на підставі чинного Генплану території та не може йому суперечити.

Власник ділянки фірма «Екзітос Лтд» у 2016 році отримала в КМДА містобудівні умови та обмеження на будівництво ЖК на 9 поверхів. Однак у 2017 році фірма отримала нові МУО, де поверховість будинків вже була 16 поверхів.

Слідчі  Голосіївської поліції розслідують кримінальне провадження за фактом будівництва комплексу житлових будинків на вул. Метрологічній, 13, 13-А, 15, 15-А з грубим порушенням містобудівного законодавства (стаття про самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво).

Під час розслідування слідчі провели огляд ділянки та встановили ряд порушень вимог містобудівного та земельного законодавства. Під час подовженого строку розслідування вони повторно планують отримати доступ до документації компаній, витребувати висновки спеціалістів, призначити будівельно-технічну експертизу, а також провести інші необхідні слідчі (розшукові) дії.

Також у Феофанії з порушеннями будують ЖК «Кришталеві Джерела». Так, ми писали, що забудовник зніс гуртожиток, у якому жили люди.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button