Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: booking.com/hotel/es/husa-golf-valdecanas.es 

Після 14 років судової тяганини Верховний суд Іспанії постановив знести курортний комплекс, збудований на водосховищі Вальдеканьяс, через порушення природоохоронних законів.

Курортне поселення Marina Isla de Valdecañas займає всю територію приватного острова площею 135 гектарів. Воно включає 185 вілл — і це лише третина від запланованих 565, — чотиризірковий готель, поле для гольфу, тенісні корти, басейни і причали для яхт. Для пляжу забудовник завозив морський пісок.

Фото: booking.com/hotel/es/husa-golf-valdecanas.es 

Комплекс, розташований у двох годинах їзди від Мадрида, став популярним місцем відпочинку знаменитостей і бізнесменів.

Водночас водосховище — це охоронювана заповідна зона, яка, зокрема, входить до європейської мережі Natura 2000. Тут живуть рідкісні для Іспанії види птахів, такі як беркут, білоголовий сип, стерв’ятник, могильник, сірий журавель тощо.

Читайте також: Фото пташок з озера Вирлиця публікує National Geographic. Саме ж озеро засипає забудовник

Етапи забудови острова. Зображення: El Pais

Будівництво лобіювали політики Естремадури, одного з найбідніших регіонів країни. Запевняли, що будівництво туристичного курорту привабить інвестиції. Зараз забудовник планує розпочати ще один подібний проєкт під назвою Елізіум.

Фото: booking.com/hotel/es/husa-golf-valdecanas.es

Дві екологічні організації стали судитися з місцевою владою та забудовником.

«На жаль, в Іспанії є уявлення: якщо вже збудували, нехай стоїть, дарма що проєкт неправильний і незаконний», — пояснює складнощі судового процесу один із екоактивістів.

Фото: booking.com/hotel/es/husa-golf-valdecanas.es

Тепер всі об’єкти на острові мають бути знесені, а природний ландшафт — відтворено. За приблизними оцінками, це коштуватиме 145 мільйонів євро.

За матеріалами: The New York TimesEl Pais

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button