Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міністерство юстиції оголосило тендер на реконструкцію частини «замороженої» в’язниці в селі Мартусівка, що біля Борисполя, для створення нового слідчого ізолятора.

Нове СІЗО має частково замінити київське СІЗО на Лук’янівці, повідомив міністр юстиції Денис Малюська. Він також опублікував візуалізації проєкту.

Очікувана вартість будівництва першої черги становить 580 мільйонів гривень. Проєктно-кошторисна документація вже готова.

Планують реконструювати корпуси з прогулянковими двориками, кімнати побачень, медичну частину, камери для затриманих осіб з інвалідністю тощо.

Крім реконструкції на першому етапі заплановано й нове будівництво, зокрема: приміщення для прийому передач, аптеки, складів і камер схову особистих речей, пральні, крамниці, клубу, їдальні, пекарні, гаража на вісім автомобілів.

Усі витрати на будівництво покриють коштом надходжень від Великого розпродажу в’язниць, запевняє Малюська. Коштів платників податків використовувати не будуть.

Правозахисник і член громадської ради при Мін’юсті Станіслав Краснов критикує місце розташування СІЗО. Він вважає, що в Мартусівку буде незручно їздити родичам і адвокатам. Чимало арештованих харчуються передачами через погану якість їжі в СІЗО. Також заарештованим потрібно буде витрачати чимало часу на дорогу до суду, адже багато процесуальних дій вимагають їхньої особистої присутності.

«Коли з ранку до ночі, без їжі і води возять незасуджену людину в смердючій металевій коробці, щоб підписати одну бумажку — це катування. Перенесення в Мартусівку дуже сильно вдаряє по правах заарештованих (при тому що це невинні люди, бо немає вироку суду)», — вважає Краснов.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button