Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Rocket

Українська foodtech-компанія Rocket припиняє діяльність в країнах Європейського Союзу та оптимізує бізнес в Україні. До цього моменту Rocket запускалась у містах Нідерландів, Франції, Португалії, Іспанії, Угорщини та на Кіпрі, пише AIN.UA. Основною причиною закриття стала відсутність належного обсягу інвестицій.

При цьому, компанія продовжить працювати в Україні. Віднедавна Rocket перейшла на самозабезпечення, тому основна задача команди, як стверджують співзасновники, – «утримати весь проєкт на плаву». Кофаундери компанії продовжать пошуки інвестора, щоб зберегти українську частину бізнесу.

У компанії також запевняють, що працівники, котрі змушені покинути команду, отримують допомогу. Зокрема, HR-спеціалісти допомагають їм скласти резюме, надають рекомендації щодо пошуку нової роботи, проводять кар’єрні консультації та коуч-сесії.

У грудні 2021-го та січні 2022-го року в Rocket пройшла хвиля скорочень. Офіційна причина – зміни ринку та зменшення фінансування, у зв’язку з якими виникла потреба змінити фінансові плани та шукати додаткові інвестиції.

Видання DOU пише, що інвестор Rocket Тимур Рохлін відмовився фінансувати проєкт надалі. За словами ексспівробітника компанії, деякі працівники не отримують гроші з грудня. Також досі не виплатили борги тим, хто пішов з компанії. У компанії коментують, що виплати відбуваються із затримкою, але виплачуються поступово.

Зараз Рохлін перебуває під домашнім арештом у Ізраїлі, де його затримали на вимогу Німеччини. Його підозрюють в організації шахрайської схеми на мільйони євро. Слідство також проводять українські правоохоронці.

Читайте також: Котлета з пюре і борщ. Кияни замовляють з кухонь Rocket та Glovo у спальних районах зрозумілу їжу. А як її там готують?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button