Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23466 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Із початком воєнного вторгнення Росії в Україну ресторанні бізнеси спрямовують свої ресурси і провізію на допомогу жителям міст та українській армії.

Сім’я ресторанів Дмитра Борисова розпочала роздавати продуктами зі своїх складів. За словами Дмитра Борисова, їжу передали різним підрозділам ДСНС, поліції, госпіталів, лікарень і територіальної оборони,  До роботи долучилися ресторани «Любчик», «БПШ» на Великій Васильківській та на вокзалі, «Білий налив» на Хрещатику, на Шевченка, на Оболоні, DOGZ, GastroFamily Market тощо.

«Поступово наш онлайн хед-офіс перетворюється на філіал гуманітарного штабу», – пише ресторатор.

Всім, хто знає, де в зачиненому закладі залишилися продукти, але не може туди дістатися, пропонують допомогу з транспортом. Для цього треба заповнити форму.  Волонтерів, які мають навички кухаря, запрошують для співпраці.

У мережі закладів також зазначають, що розробили  новий коктейль «Білий Налив. 2022 Limited Edition», куди входить оливкова олія, машинне масло, гудрон та бензин. Усе це розливають у пляшки з-під сидру та віскі.

Фудмаркет в Одесі перетворюють на волонтерський центр. «Кухні майже працюють або зараз почнуть», – заявив ресторатор Алекс Купер. Крім того, всі доступні гроші на рахунках мережа ресторанів перекидає на рахунки армії. Нагадаємо, в Одесі в Алекс Купер володіє кількома ресторанами: «Молодмсть», Cooper Burger, Givi to me, «Тихий бар», «Ввічливий лосось» тощо.

Odessa Food Market. Фото Alex Cooper

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button