X

«Кухонні війська»: як українські ресторатори допомагають армії і містянам

Із початком воєнного вторгнення Росії в Україну ресторанні бізнеси спрямовують свої ресурси і провізію на допомогу жителям міст та українській армії.

Сім’я ресторанів Дмитра Борисова розпочала роздавати продуктами зі своїх складів. За словами Дмитра Борисова, їжу передали різним підрозділам ДСНС, поліції, госпіталів, лікарень і територіальної оборони,  До роботи долучилися ресторани «Любчик», «БПШ» на Великій Васильківській та на вокзалі, «Білий налив» на Хрещатику, на Шевченка, на Оболоні, DOGZ, GastroFamily Market тощо.

«Поступово наш онлайн хед-офіс перетворюється на філіал гуманітарного штабу», – пише ресторатор.

Всім, хто знає, де в зачиненому закладі залишилися продукти, але не може туди дістатися, пропонують допомогу з транспортом. Для цього треба заповнити форму.  Волонтерів, які мають навички кухаря, запрошують для співпраці.

У мережі закладів також зазначають, що розробили  новий коктейль «Білий Налив. 2022 Limited Edition», куди входить оливкова олія, машинне масло, гудрон та бензин. Усе це розливають у пляшки з-під сидру та віскі.

Фудмаркет в Одесі перетворюють на волонтерський центр. «Кухні майже працюють або зараз почнуть», – заявив ресторатор Алекс Купер. Крім того, всі доступні гроші на рахунках мережа ресторанів перекидає на рахунки армії. Нагадаємо, в Одесі в Алекс Купер володіє кількома ресторанами: «Молодмсть», Cooper Burger, Givi to me, «Тихий бар», «Ввічливий лосось» тощо.

Odessa Food Market. Фото Alex Cooper

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 53 днів. За цей час ми опублікували 24459 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Відкрити повну версію сайту