Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Співзасновник і шеф-кухар Food vs Marketing Женя Михайленко створив волонтерську організацію, яка готує для військових та бійців територіальної оборони. Також вони готують для лікарень, дитячих будинків та громадян, які постраждали від нападу РФ на Україну і не мають прямого доступу до продуктів харчування.

До складу організації входять 70 основних волонтерів, серед яких: 20 кухарів, 20 пакувальників, 15 працівників зв’язку та 15 водіїв з авто. Також вони організували роботу 216 волонтерів, які допомагають цивільним продуктами, ліками та іншими необхідними речами.

Наразі щоденно вони виготовлють не менше 800 порцій готової їжі, а виробничий потенціал — 10 000 порцій на день. Крім того, з їх складів постачається сировина у військові частини, де з неї готуються страви на місцевих та польових кухнях. За останні 10 днів вони відвантажили більше 11 тонн сировини та напівфабрикатів. До роботи також залучені мешканці будинку, в якому знаходиться приміщення.

«Це Кияни годують своє військо! От конкретно це — відповідальний бізнес Ramen vs Marketing, вдячний йому до неба! Щодня нам привозять їжу, багато їжі, у порціях, гарячу, смачну. Такі обіди просто не залишають шансів ворогу, а нам же не тільки обіди везуть», — написав військовий Антон Голобородько.

Волонтери зараз майже живуть на кухні. Адже приміщення, де готується їжа і обробляються запити киян, – бункер. Там є спальні місця, вбиральня та душова. Люди працюють позмінно щодня.

Михайленко має досвід годування великої кількості людей у критичних умовах. Він отримав цей досвід під час Революції Гідності у 2014 року в Києві, коли готував їжу на Майдані Незалежності. Також він брав участь у програмах реабілітації ветеранів АТО після їхнього повернення до мирного життя.

Після початку війни волонтери налагодили зв’язок із представниками окремих підрозділів ЗСУ та тероборони, лікарнями та деякими громадськими організаціями з приводу безоплатного постачання їжі і відразу. ГО «Армія Дамблдора» (зараз в процесі реєстрації) заснована групою компаній громадського харчування FVSM та керуючою компанією ТОВ ФВСМ на чолі з Євгеном Михайленком.

Фото: Марія Терещенко, Женя Михайленко

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button