Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київщина. У Бучанському районі — бої в Ірпені та Макарові. Постійні зміни позицій ворога в Гостомельській, Бородянській, Бучанській громадах. У Броварському районі — пересування ворожої техніки населеними пунктами. У трьох громадах Броварського району тривають бої. Вишгородський район: у трьох громадах гуманітарна катастрофа. Славутич наразі без світла.

Також сьогодні відбуватиметься евакуація населення Київської області гуманітарними коридорами:

  • Бородянка – Пісківка – Малин – Радомишль – Житомир. Автобуси продовжують рух з Пісківки.
  • Світильня – Плоске – Гоголів – Красилівка – Квітневе – Бровари. Автобуси для евакуації відправляються з Броварів.
  • Перемога – Лук’янівка – Лукаші – Корніївка – Недра – Садове – Березань – Бориспіль – Київ. Автобуси для евакуації відправляються з Києва.
  • Велика Димерка – Бровари Автобуси для евакуації відправляються з Броварів.
  • Буча – Київ

Чернігівщина: вночі — три авіанальоти на Чернігів, зокрема пошкоджено багатоповерхівку в місті. Навколо Чернігова — оборонні бої. Вчора було звільнено 2 населені пункти у київському напрямку.

Сумщина: двічі вночі в Сумському районі була повітряна загроза. Вночі артилерія окупантів кілька разів розстрілювала мирні села Охтирського району і саму Охтирку. Стріляють переважно із Тростянця, який наразі окупований російськими військами. Ворог скористався режимом тиші, який періодично тривав останні кілька днів, для укріплення своїх позицій та переміщення військ.

Житомирщина: довготривала тривога вночі та вже друга тривога за ранок. Інформації про руйнування та втрати поки немає.

Львівщина: окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки. За попередніми даними, випустили 8 ракет. Інформація щодо потерпілих встановлюється.

Луганщина: житловий сектор Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська та Попасної під постійними обстрілами. Є жертви та постраждалі серед мирного населення. Попри постійні обстріли енергетикам вдалося під’єднати 13 тисяч абонентів, газівникам — 7 тисяч.

ДонеччинаМаріуполь в облозі, бої на околицях міста. Гуманітарна колона просувається — повільно, але йде. По всій лінії — гучно. У Краматорську всю ніч і зранку повітряні тривоги. Літаки над Лиманом, Слов’янськом, Святогірськом.

Вчора ввечері здійснили удар в район Святогірської лаври. Внаслідок авіаудару одну людину госпіталізували, ще двоє звернулись до травмпункту самостійно. Ще 30 людей отримали незначні поранення, їм допомогли на місці. Також окупанти пошкодили будівлю дитячого оздоровчого комплексу.

Крім того, на Донеччині в ніч проти 13 березня під обстріл потрапив пасажирський потяг, який здійснював евакуаційний рейс. Одна провідниця загинула, ще одна дістала поранення.

Миколаївщина: ніч пройшла відносно спокійно, область тримає оборону.

Херсонщина: з вечора та всю ніч сильні вибухи, «Гради» в районі аеропорту. Інформація перевіряється.

Харківщина: у Харкові — всю ніч повітряні тривоги, по області — активні бойові дії на Ізюмщині.

Івано-Франківщина: вночі тривога, було чутно вибухи. Мер міста повідомляв про вибухи неподалік аеропорту. Інформації про постраждалих немає.

Запорізька область: військові та інші українські захисники стримують наступ окупантів на Запоріжжя. Наразі ситуація без змін, але російська війська продовжують активно застосовувати артилерію, танки, гранатомети та міномети.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button