Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Сергій Жадан

Комітет літературознавчих наук Польської академії наук висунув кандидатуру українського письменника Сергія Жадана на Нобелівську премію. Про це повідомили академіки.

«Жадан ㅡ один з найвидатніших поетів України і блискучий прозаїк, його твори перекладені багатьма мовами та нагороджені у світі. Ми переконані, що це письменник щабля Нобелівської премії. Його голос як поета вже багато років має особливе значення для українців», ㅡ йдеться у документі.

Комітет також засудив збройний напад на Україну та агресивні дії РФ проти українського народу й держави. Там пообіцяли «у міру сил» надавати тимчасову допомогу українцям. Акадаміки заявили, що повинні «взяти на себе відповідальність за реальну допомогу академічній спільноті України, адже це має людський та етичний вимір, а також геополітичний».

Органом присудження Нобелівської премії є Шведська академія, яка с кладається з 18-ти письменників, поетів, вчених та істориків. У виборі лауреата Нобелівської премії працює Нобелівський комітет, що складається з чотирьох або п’яти осіб вибраних з числа членів академії на три роки.

Минулого року премію отримав британський письменник занзібарського походження Абдулразак Ґурна за «безкомпромісне та співчутливе занурення у наслідки колоніалізму та долю біженців у прірві між культурами та континентами».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button