Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Ukrainiansappers 

Внаслідок російського вторгнення щонайменше 82,5 тисячі км² — або понад 13,6% всієї території України — є потенційно забрудненими мінами й залишками снарядів, тобто потребують обстеження та розмінування. Такі дані оприлюднила Асоціація саперів України.

Беручи до уваги практичний досвід гуманітарного розмінування на Донбасі за минулі роки, сапери стверджують, що для розмінування всіх цих земель, разом із тимчасово окупованими, знадобиться приблизно 250 мільярдів доларів.

Лише за останню добу в селі Обільне під Мелітополем підірвалися троє підлітків 13-15 років, які знайшли вибухонебезпечний предмет. Діти — в лікарні, один із них — у реанімації.

Для розуміння масштабів: станом на минулий рік, коли військові дії обмежувалися Луганщиною та Донеччиною, площа теориторії, забрудненої мінами й іншими боєприпасами, становила 7 тисяч км² на підконтрольній частині та орієнтовно 14 тисяч км² на ОРДЛО (загалом 21 тисяча км²).

На розмінування тієї площі знадобилося б щонаменше 3-5 років — за умови запуску державної програми за участі міжнародних фахівців. Зараз ця площа збільшилася вчетверо, і це лише попередні підрахунки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button