Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Знищений театр в Маріуполі. Фото: Азов

В Україні підтверджено вже понад 100 випадків пошкодження російськими військами об’єктів культурної спадщини, повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

За його словами, наразі через відсутність повноцінного доступу до інформації на тимчасово непідконтрольних територіях проблематично оцінити весь масштаб руйнувань.

Російське масштабне військове вторгнення в Україну триває від ранку 24 лютого. Російські війська завдають авіаударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури, руйнуючи аеродроми, військові частини, нафтобази, заправки, житлові будинки, церкви, школи та лікарні.

У Маріуполі ворожий авіаудар знищив Художній музей імені Архипа Куїнджі, де були оригінальні його етюди, та Драматичний театр, де ховались українці. На Житомирщині окупанти знищили 160-річну церкву Різдва Пресвятої Богородиці, а на Донеччині влучили в Святогірську лавру, яка виконувала роль бомбосховища.

Україна підключає ЮНЕСКО для приведення в дію статті і Гаазької угоди стосовно захисту пам’яток, які знаходяться в зоні світових конфліктів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button